Főoldal
(+36/1) 766-4554
(munkanapokon 9-17 óra között)
SPAM
Kezdőlap / Újdonságok
Vigyázz, mit posztolsz nyaralás alatt! A 3 legjobb tanács, hogy elkerüld a bajt

800x524_vigyazz_mit_posztolsz

 
Szerző:DIMSZ - 2014-07-14 10:43:00

A www.life.hu oldal következő cikkében a közösségi oldalakon látható posztjaink és adataink rejtette veszélyforrásról olvashatnak.

Sokan a közösségi oldalakon – Facebookon, Twitteren, Instagramon – osztják meg nyaralásuk pontos időpontját, helyszínét, ez azonban kifejezetten veszélyes lehet a betörések miatt. Sok betörő ugyanis pontosan ezt figyeli, és az innen szerzett információk alapján szemelik ki a következő áldozatukat.

Biztosan te magad is büszkén osztod meg barátaiddal, ismerőseiddel, hogy hamarosan nyaralni indulsz – ez azonban sokkal több veszélyt rejt magában, mint azt valaha is gondoltad volna. Egyetlenegy mondatból, megosztott képből vagy a Foursquare-en való becsekkolásból ugyanis a betörők pontosan tudják, hogy üresen áll a lakásod.

Így dolgoznak a bűnözők

Míg korábban maximum a levelesláda telítettségéből olvasták ki, hogy valaki hosszabb ideje távol van otthonától, addig manapság az információs technológia korában élő, rossz útra tért embereknek elég mindössze néhány kattintás és pontosan tudják, hol laksz, milyen értékeket tartasz odahaza és melyik a legalkalmasabb időpont arra, hogy kiraboljanak. Tegyük fel, hogy korábban egy GPS technológiával ellátott mobiltelefon segítségével feltöltöttél egy fotót a nappalidról, mert éppen meg akartad osztani a barátaiddal, hogy az újonnan vásárolt szőnyeg milyen jól mutat a szobában. Egy hozzáértő ember ebből az egyetlen feltöltött képből azonnal meg tudja mondani, hogy pontosan hol laksz, a feltöltött fotón pedig jól látható, hogy milyen körülmények között élsz. Hogy a te baráti körödben nincsenek bűnözők? Egyrészt ebben soha nem lehetsz biztos, másrészt pedig elég néhány, kedves barátodtól származó lájk vagy megosztás, és máris több száz illetéktelen ember képernyőjén jelenik meg az aktuális állapotod. A lakcímeddel és az értékeid mennyiségével tehát máris tisztába kerülnek azok, akik erre külön figyelnek, ettől kezdve pedig elég csupán egy „Irány Mexikó!” vagy „Nyaralni mentem” bejegyzés és máris prédává válhatsz.
hirdetés

Íme, a három leghasznosabb tanács a Tisztelt Vásárló Program mögött álló Direkt és Interaktív Marketing Szövetségtől a közösségi portálok megfelelő használatához a nyaralás alatt (is):

1. A posztokkal várj addig, amíg haza nem értél! Ne tölts fel képeket, videókat a nyaralás ideje alatt, mert ezzel elárulod, hogy hol vagy és mennyi időre mentél el.

2. A profilod soha ne legyen nyilvános!

3. Beszélj a barátaiddal, akikkel együtt nyaralsz, és kérd meg őket, hogy ne tageljenek be a bejegyzéseikben! A legegyszerűbb megoldás azonban, ha te magad tiltod le a tagelési lehetőséget, vagy beállítod, hogy minden egyes tag-et egyenként kell jóváhagynod, mielőtt az megjelenik.

 
"Jogi szempontból az ismerősökről, barátokról készült képek feltöltésével kapcsolatban érdemes még tudnod, hogy önmagában már a kép elkészítése is akkor jogszerű, ha ahhoz a rajta szereplő személy előzetesen hozzájárult. A kép felhasználásához, például a képnek valamely közösségi oldalra történő feltöltéséhez is szükséges előzetesen a rajta szereplő személyek hozzájárulását beszerezned” – erősítette meg jogi szakértő partnerünk, a Dr. Hatházi Vera Ügyvédi Iroda.


Forrás: www.life.hu 

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

TOVÁBBI KÉRDÉSEK


Amennyiben további kérdése van, melyre nem kapott választ a Gyakori kérdések vagy a Jogszabályok menüpontban, kérjük, írja meg nekünk, vagy hívjon bennünket és igyekszünk mielőbb megválaszolni.

EGYÜTTMŰKÖDÉSA DIMSZ Email Marketing Tagozata üdvözli a Tisztelt Vásárló Program létrejöttét és tagjai magukra nézve kötelezőnek tekintik a program alapelveit, vállalva, hogy tevékenységüket ezen elvek mentén folytatják.

HÍRLEVÉL


Amennyiben szeretne további tájékoztatást kapni a Tisztelt Vásárló Programról, kérjük, iratkozzon fel hírlevelünkre!


Tájékoztatjuk, hogy adatait kizárólag abból a célból kezeljük, hogy hírlevelünket elküldjünk az Ön részére. Az adatok kezelője a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség. (1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. em.). Bármikor kérhet tájékoztatást a személyes adatai kezeléséről, vagy kérheti azok törölését, helyesbítését az alábbi címeken: 1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. emelet címen vagy a benko.livia@dimsz.hu e-mail címen. Az adatok feldolgozását a Multicom Contact Kft. (Cím: H-1121 Budapest, Zsigmondy Vilmos u. 8/b.) végzi.

Kérdése van?


Újdonságok
Nevem:
Email címem:
Tájékoztatjuk, hogy elküldött üzenetét és megadott adatait kizárólag abból a célból kezeljük, hogy üzenetét meg tudjuk válaszolni a későbbiek folyamán. Az adatok kezelője a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség. (1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. em.). Bármikor kérhet tájékoztatást a személyes adatai kezeléséről, vagy kérheti azok törölését, helyesbítését az alábbi címeken: 1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. emelet címen vagy a belai.krisztina@dimsz.hu e-mail címen. Az adatok feldolgozását a Multicom Contact Kft. (Cím: H-1121 Budapest, Zsigmondy Vilmos u. 8/b.) végzi.

TÁMOGATÓK:


ALAPÍTÓK:


EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREK:


MÉDIA PARTNEREK:


HATÓSÁGI PARTNEREK, EGYÜTTMŰKÖDŐ SZAKMAI SZERVEZETEK:

BÖNGÉSSZEN A CÍMKÉK KÖZÖTT!

  GVH  adathalász  adatkezelés  adatvédelem  bírság  bűntetés  csalás  csalók  direkt és interaktív marketing szövetség  facebook  fogyasztó  nyereményjáték  online vásárlás  promóció  spam  személyes adatok  tisztelt vásárló program  webshop  átverés 

Minden jog fenntartva! 2013 Tisztelt Vásárló Program

Köszönjük a Webrának az oldal elkészítésében
és üzemeltetésében nyújtott támogatását.