Főoldal
(+36/1) 766-4554
(munkanapokon 9-17 óra között)
SPAM
Kezdőlap / Újdonságok
Kuponguruk és bónuszmánia – könnyebben átverhetnek, mint gondolnád!

tvp_kupon

 
Szerző:DIMSZ - 2014-08-13 14:12:00

A következő life.hu oldalon megjelenő cikkünkben arról olvashat, hogy mikre kell odafigyelnünk, ha kuponos oldalon vásárolunk.

Manapság már nem számít különlegesnek kuponos oldalakon vásárolgatni. Ám nem árt, ha tisztában vagy ennek a gyors és kényelmes megoldásnak a hátulütőivel is.

Mielőtt regisztálsz

A kuponos oldalakon történő regisztráció előtt természetesen a legfontosabb dolog, hogy áttekintsd és figyelmesen végigolvasd a szolgáltató adatvédelmi szabályzatát, az ÁSZF-et, valamint az egyéb szabályzatait. Figyeljünk oda, hogy a szolgáltató:
- milyen személyes és veled kapcsolatos egyéb adatokat gyűjt
- az általad megadott adatokat mire és milyen céllal használhatják fel
- az általad megadott adatokat milyen esetekben, formában, terjedelemben és jogosultsággal adhatják tovább harmadik személyeknek.

Fontos, hogy tisztában legyél azzal, hol és milyen úton lehet fellépni az adatvédelmi szabályok megsértése esetén, vagy a szolgáltatónál hova fordulhatsz adatvédelmi kérdéseiddel kapcsolatban. A regisztráció vagy a vásárlás előtt informálódj, hogy az adott kuponos honlap üzemeltetője magyar vagy külföldi honosságú, ez ugyanis az esetleges, későbbiekben felmerülő reklamációk, panaszok esetén fontos lehet.

Erre figyelj oda!


"A fizetési feltételekre mindig kiemelten ügyelj! Tudakozódj, hogy milyen fizetési lehetőségeid vannak (átutalás, kártyás fizetés, utánvétes). A vásárlás során, a bankkártyás elektronikus fizetés procedúra folyamán mindig körültekintően járj el! Sose add ki, ne írd le, ne küldd el e-mailben, cseten bankkártyád adatait nem megbízható harmadik félnek. A fizetési folyamat során kizárólag megbízható, biztonságos és kifejezetten erre létrehozott weboldalon használd a bankkártyádat" - árulta el adatvédelmi és fogyasztóvédelmi jogi partnerünk, a Dr. Hatházi Vera Ügyvédi Iroda.

Ki segít, ha probléma van?

Tájékozódj rendelés előtt, hogy a megvásárolt áruval kapcsolatos panasz, reklamáció esetén kihez fordulhatsz, mi a panaszeljárás folyamata. Fontos tudni azt is, hogy a terméket hogyan lehet átvenni, illetve hogy házhozszállítás esetén kell-e plusz díjat fizetni a szállításért.

Minden esetben gondosan őrizd meg a kapott kupont, bónt. Idegeneknek soha ne add ki a kupon egyedi azonosítóját, azt csupán a beváltásnál vagy a termék átvételekor használd fel.

Figyelj oda, hogy az akciós termék, szolgáltatás nem „fapadost" tartalmaz akciós köntösben. Mindig részletesen nézd át, hogy az adott ajánlat pontosan mit kínál, mit tartalmaz, olvass utána, tájékozódj az interneten a termék, szolgáltatás tulajdonságairól.

Fontos az érvényesség és az aktualitás


Figyelj oda a bónusz beválthatóságának érvényességére! Előfordul, hogy a beváltásnak a határideje rövid, így ha lemaradsz a beváltási időszakról, elbukhatod a kifizetett összeget, mert a pénzed már nem jár vissza.

De a legfontosabb talán az, hogy minden egyes általad kiválasztott ajánlatnak nézz utána az interneten, hogy máshol mennyibe kerül a termék! Gyakran előfordul, hogy az akciós ár annyira nem is akciós, vagy az esetlegesen felmerülő járulékos költségekkel vagy a szállítási díjjal már nem is olyan jutányos az az ár, amiért hozzájuthatsz a termékhez.

Jó, ha tudod

Az adatkezelés, illetve a nyereményjátékok kapcsán gyakran felmerülő kérdéseket és az ezekre adott válaszokat a Direkt és Interaktív Marketing Szövetséghez köthető Tisztelt Vásárló Program weboldalán találsz.


Forrás: www.life.hu 

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

TOVÁBBI KÉRDÉSEK


Amennyiben további kérdése van, melyre nem kapott választ a Gyakori kérdések vagy a Jogszabályok menüpontban, kérjük, írja meg nekünk, vagy hívjon bennünket és igyekszünk mielőbb megválaszolni.

EGYÜTTMŰKÖDÉSA DIMSZ Email Marketing Tagozata üdvözli a Tisztelt Vásárló Program létrejöttét és tagjai magukra nézve kötelezőnek tekintik a program alapelveit, vállalva, hogy tevékenységüket ezen elvek mentén folytatják.

HÍRLEVÉL


Amennyiben szeretne további tájékoztatást kapni a Tisztelt Vásárló Programról, kérjük, iratkozzon fel hírlevelünkre!


Tájékoztatjuk, hogy adatait kizárólag abból a célból kezeljük, hogy hírlevelünket elküldjünk az Ön részére. Az adatok kezelője a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség. (1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. em.). Bármikor kérhet tájékoztatást a személyes adatai kezeléséről, vagy kérheti azok törölését, helyesbítését az alábbi címeken: 1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. emelet címen vagy a benko.livia@dimsz.hu e-mail címen. Az adatok feldolgozását a Multicom Contact Kft. (Cím: H-1121 Budapest, Zsigmondy Vilmos u. 8/b.) végzi.

Kérdése van?


Újdonságok
Nevem:
Email címem:
Tájékoztatjuk, hogy elküldött üzenetét és megadott adatait kizárólag abból a célból kezeljük, hogy üzenetét meg tudjuk válaszolni a későbbiek folyamán. Az adatok kezelője a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség. (1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. em.). Bármikor kérhet tájékoztatást a személyes adatai kezeléséről, vagy kérheti azok törölését, helyesbítését az alábbi címeken: 1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. emelet címen vagy a belai.krisztina@dimsz.hu e-mail címen. Az adatok feldolgozását a Multicom Contact Kft. (Cím: H-1121 Budapest, Zsigmondy Vilmos u. 8/b.) végzi.

TÁMOGATÓK:


ALAPÍTÓK:


EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREK:


MÉDIA PARTNEREK:


HATÓSÁGI PARTNEREK, EGYÜTTMŰKÖDŐ SZAKMAI SZERVEZETEK:

BÖNGÉSSZEN A CÍMKÉK KÖZÖTT!

  GVH  adathalász  adatkezelés  adatvédelem  bírság  bűntetés  csalás  csalók  direkt és interaktív marketing szövetség  facebook  fogyasztó  nyereményjáték  online vásárlás  promóció  spam  személyes adatok  tisztelt vásárló program  webshop  átverés 

Minden jog fenntartva! 2013 Tisztelt Vásárló Program

Köszönjük a Webrának az oldal elkészítésében
és üzemeltetésében nyújtott támogatását.