Főoldal
(+36/1) 766-4554
(munkanapokon 9-17 óra között)
SPAM
Kezdőlap / Újdonságok
Foglalj szállást a mobiloddal! - Tudnivalók az online utazásközvetítőkről

tvp_traveling_200x130

 
Szerző:DIMSZ - 2014-09-01 12:07:00

Utazási katalógusok helyett napjainkban leginkább online utazásközvetítők oldaláról foglalunk szállást. A Life.hu összegyűjtötte az online foglalással kapcsolatos tudnivalókat, amelyekkel neked is fel kell vértezned magad, mielőtt egyetlen applikációt is letöltesz.

Az online utazásközvetítők nem csak a kényelmedet szolgálják, ennél sokkal fontosabb, hogy így egy időben több típusú ajánlatot nézhetsz át, és ami a legfontosabb, értékelést is kaphatsz a szálláshelyről vagy a kiválasztott szolgáltatásról. A pontos és naprakész információk pedig több élményhez segíthetnek hozzá, miközben költséghatékonyabbá is varázsolják az utazást.

Az utóbbi időszakban azonban még elterjedtebb, hogy nem egyedül szállásunkat keressük az interneten, hanem az egész foglalást applikáció segítségével végezzük. Léteznek már olyan mobilalkalmazások, melyek segítségével a közelben angolul beszélő orvost találhatsz, szállodai szobákra licitálhatsz és még a last minute ár alatt is megszerezhetsz egy felkapott szálláshelyet. Az applikációk segítségével értékeléseket olvashatsz más utazóktól, és rögtön meg is oszthatod a véleményedet.

Néhány applikáció, melyek az utazásunkat segíthetik:

Tripadvisor – Az alkalmazás tökéletes arra, hogy a kiválasztott városról információkat szerezz be, térképhez juthatsz, amely segíthet eligazodni egy település zegzugos utcáin, de megtudhatod azt is, hol találsz orvost, éppen nyitva tartó fodrászüzletet, élelmiszerboltot vagy postát a nyaralóhelyen. Esetleg azt is, hol kapható a legfinomabb halleves az egész városban, hol a legkedvesebbek a pincérek vagy melyik az a kávézó, ahol hajnalok hajnalán is kávét, friss péksütit szerezhetsz be. E mellett folyamatosan frissülő, naprakész időjárás jelentéshez juthatsz, hozzáférhetsz olyan repüléssel kapcsolatos információkhoz, amellyel pénzt takaríthatsz meg, vagy éppen asztalt foglalhatsz a legmenőbb étteremben.

MasterCard Úti tippek alkalmazás – Nyilván mindenkinek fontos, hogy az összeget, amit a nyaralásra szánt, a lehető legokosabban használja fel. Nos a MasterCard Úti tippek alkalmazással nem csak az indulás előtti pénztárca ellenőrző listához és miniszótárhoz juthatsz, ami fontos lehet az ATM használatánál, de szezononként frissülő tippeket, hasznos tanácsokat, információkat is találhatsz a legkedveltebb úti célokhoz. Az alapinformációkon túl olyan témákban is részletes információkhoz juthatsz, ami nem csak komfortosabbá teheti nyaralást, de gazdaságosabbá is, hiszen még a helyi vásárlással, alkudozással, borravalóval kapcsolatos szokásokkal is megismerkedhetsz az alkalmazáson keresztül.
Elérhető: iOS-re ITT, Androidra pedig ITT.

Priceline – Íme az alkalmazás, ami abban segíthet, hogy a legolcsóbb szálláshoz, repülőjegyhez vagy belépőjegyhez juthass hozzá. Esetenként akár 40-60 százalékkal is csökkentheted (személyenként) a szállás, a repülő- vagy hajójegyek árát.

PocketGuide – Az első olyan alkalmazás, amely „személyes idegenvezetőként” működik. Segítségével úgy sétálhatsz keresztül egy városon, mintha valaki a kezedet fogná. Felhívja a figyelmet a látnivalókra, megismertet a helyi érdekességekkel, történelmi nevezetességekkel, miközben egy kattintással meg is örökítheted mindezt – mégpedig látványos 3D-s videó formájában.

Elérhető: IOS-re ITT, Androidra pedig ITT.

Mire figyelj az utazási applikációk használata esetén?

Utazásfoglalásakor sok érzékeny, személyes adatot szükséges megadnod ahhoz, hogy az utazó és az utazásszervező között létrejöhessen az utazási szerződés. Az utazási applikációk ugyan megkönnyítik a felek között az utazási szerződés létrejöttét, történjen az akár elektronikus úton, vagy jöjjön létre végül papír alapon. Azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy az elektronikus formában megadott és tárolt adatok könnyebben felhasználhatók - így az esetleges visszaélés is egyszerűbben elfordulhat.

Az utazási applikációk letöltése előtt érdemes megvizsgálni, hogy az applikáció mögött álló utazásszervező, vagy szolgáltató, mennyire ismert a piacon, mennyire megbízható, vannak-e esetleg tömeges panaszok a szolgáltatásával kapcsolatban. Az applikáció igénybevétele előtt természetesen a legfontosabb dolog, hogy áttekintsd és figyelmesen végigolvasd az applikáció adatvédelmi szabályzatát, ÁSZF-jét, illetve egyéb felhasználási feltételeit! - hívta fel a figyelmet meg adatvédelmi és fogyasztóvédelmi jogi partnerünk, a Dr. Hatházi Vera Ügyvédi Iroda.

Mi alapján döntsek az applikáció mellett vagy ellen?

Figyeld meg, hogy a szolgáltató:

- milyen személyes és veled kapcsolatos egyéb adatokat gyűjt

- az általad megadott adatokat mire és milyen céllal használhatja fel

- az általad megadott adatokat milyen esetekben, formában, terjedelemben és jogosultsággal adhatja tovább harmadik személyeknek.

Hova vezet az applikáció?

Ha az applikáció a különböző közösségi oldalak felhasználói profiljával is működik, javasolt odafigyelni arra, hogy az adott közösségi oldalon az applikáció mely adatunkat éri el, mely alkalmazásunkhoz fér hozzá (például a Facebook-falon való automatikus megjelenítések, barátoknak való üzenetküldés).

A fentiek érvényesek a mobilkészülékünkben tárolt adatokkal és a készülékünkön futtatott alkalmazásokkal kapcsolatban is! Tájékozódj, hogy az applikáció a mobilodon mely adatokhoz (személyes adatok, címlisták, naptárbejegyzések) fog hozzáférni, illetve mely alkalmazásokat (helymeghatározás, közösségi oldalak applikációja) használhatja majd.

Fontos, hogy tisztában legyél azzal, hogy hol és milyen úton lehet fellépni az adatvédelmi szabályok megsértése esetén, illetve a szolgáltatónál hova fordulhatsz adatvédelmi kérdésekkel kapcsolatban.

A cikk jogi partnere a Dr. Hatházi Vera Ügyvédi Iroda, adatvédelemmel kapcsolatos további információkat a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség Tisztelt Vásárló Program oldalán olvashatsz.

Cikk forrása: www.life.hu 

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

TOVÁBBI KÉRDÉSEK


Amennyiben további kérdése van, melyre nem kapott választ a Gyakori kérdések vagy a Jogszabályok menüpontban, kérjük, írja meg nekünk, vagy hívjon bennünket és igyekszünk mielőbb megválaszolni.

EGYÜTTMŰKÖDÉSA DIMSZ Email Marketing Tagozata üdvözli a Tisztelt Vásárló Program létrejöttét és tagjai magukra nézve kötelezőnek tekintik a program alapelveit, vállalva, hogy tevékenységüket ezen elvek mentén folytatják.

HÍRLEVÉL


Amennyiben szeretne további tájékoztatást kapni a Tisztelt Vásárló Programról, kérjük, iratkozzon fel hírlevelünkre!


Tájékoztatjuk, hogy adatait kizárólag abból a célból kezeljük, hogy hírlevelünket elküldjünk az Ön részére. Az adatok kezelője a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség. (1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. em.). Bármikor kérhet tájékoztatást a személyes adatai kezeléséről, vagy kérheti azok törölését, helyesbítését az alábbi címeken: 1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. emelet címen vagy a benko.livia@dimsz.hu e-mail címen. Az adatok feldolgozását a Multicom Contact Kft. (Cím: H-1121 Budapest, Zsigmondy Vilmos u. 8/b.) végzi.

Kérdése van?


Újdonságok
Nevem:
Email címem:
Tájékoztatjuk, hogy elküldött üzenetét és megadott adatait kizárólag abból a célból kezeljük, hogy üzenetét meg tudjuk válaszolni a későbbiek folyamán. Az adatok kezelője a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség. (1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. em.). Bármikor kérhet tájékoztatást a személyes adatai kezeléséről, vagy kérheti azok törölését, helyesbítését az alábbi címeken: 1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. emelet címen vagy a belai.krisztina@dimsz.hu e-mail címen. Az adatok feldolgozását a Multicom Contact Kft. (Cím: H-1121 Budapest, Zsigmondy Vilmos u. 8/b.) végzi.

TÁMOGATÓK:


ALAPÍTÓK:


EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREK:


MÉDIA PARTNEREK:


HATÓSÁGI PARTNEREK, EGYÜTTMŰKÖDŐ SZAKMAI SZERVEZETEK:

BÖNGÉSSZEN A CÍMKÉK KÖZÖTT!

  GVH  adathalász  adatkezelés  adatvédelem  bírság  bűntetés  csalás  csalók  direkt és interaktív marketing szövetség  facebook  fogyasztó  nyereményjáték  online vásárlás  promóció  spam  személyes adatok  tisztelt vásárló program  webshop  átverés 

Minden jog fenntartva! 2013 Tisztelt Vásárló Program

Köszönjük a Webrának az oldal elkészítésében
és üzemeltetésében nyújtott támogatását.