Főoldal
(+36/1) 766-4554
(munkanapokon 9-17 óra között)
SPAM
Kezdőlap / Kiemelt témák
Vásárolnál ott, ahol átveréssel indítanak?

arveres_800x524

 
Szerző:DIMSZ - 2013-09-17 11:18:00

Sosem voltam híve a „mindegy, csak beszéljenek róla” és az „ez a reklám már annyira rossz, hogy jó” megközelítéseknek, erre a listámra most felvettem a „mindegy, csak megnyissák az e-mailt” aranyköpést is. Kíváncsi lennék, hogy hány ember vásárol jó szívvel egy olyan helyről, ahol a kapcsolatfelvétel rögtön egy átverés.

Korábban is voltak már, de az utóbbi időben láttam egyre jobban elszaporodni a magyar nyelvű, a feladó és tárgy segítségével személyes üzeneteknek álcázott (és persze nyilván előzetes hozzájárulás nélkül küldött) kereskedelmi ajánlatokat, kezdve a vezetés közbeni elalvás elleni készüléktől, a derékfájás megoldását kínáló övig. Bár én már elég gyanakvó vagyok az ismeretlen üzenetekkel kapcsolatban, de a saját „belső spamszűrőmön” egy-két ilyen üzenet átcsúszott már, pl. a „Gábor és Judit” által küldött „Képek az esküvőről” vagy a „Rendszeradminisztrátor” által küldött a „Postafiók probléma megoldása” levél. Mindegyikről kiderült, hogy egy „kuponos” oldal szuper ajánlatairól van szó.

Nos, rendben, kinyitottam ezt a pár levelet, a konverzió első lépése megtörtént. Az, hogy a tárgy köszönőviszonyban sincs a tartalommal, az első pillanatban kiderül. Tehát még bőven a cél előtt elakad a folyamat – legalábbis nálam.

Vásárolnál ott, ahol átveréssel indítanak
(Kattints a képre és láthatod nagyban!)

Kíváncsi vagyok, hogy más átvert olvasók mekkora része kezd el nagy kedvvel böngészni az ajánlatok között, hogy rendeljen. Nagyon remélem, hogy senki, mert az ilyen üzleti magatartást elég nehéz szabályzással szankcionálni, ennek csak egyetlen megfelelő büntetése lehet a fogyasztók oldaláról, mégpedig a teljes ignorancia és küldő spamlistára helyezése. A hivatalos leiratkozást pedig biztosan nem javaslom, hiszen a spamek esetén ez nem más, mint visszajelzés nekik, hogy aktív az e-mail cím, és még több spam várható. 

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

TOVÁBBI KÉRDÉSEK


Amennyiben további kérdése van, melyre nem kapott választ a Gyakori kérdések vagy a Jogszabályok menüpontban, kérjük, írja meg nekünk, vagy hívjon bennünket és igyekszünk mielőbb megválaszolni.

EGYÜTTMŰKÖDÉSA DIMSZ Email Marketing Tagozata üdvözli a Tisztelt Vásárló Program létrejöttét és tagjai magukra nézve kötelezőnek tekintik a program alapelveit, vállalva, hogy tevékenységüket ezen elvek mentén folytatják.

HÍRLEVÉL


Amennyiben szeretne további tájékoztatást kapni a Tisztelt Vásárló Programról, kérjük, iratkozzon fel hírlevelünkre!


Tájékoztatjuk, hogy adatait kizárólag abból a célból kezeljük, hogy hírlevelünket elküldjünk az Ön részére. Az adatok kezelője a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség. (1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. em.). Bármikor kérhet tájékoztatást a személyes adatai kezeléséről, vagy kérheti azok törölését, helyesbítését az alábbi címeken: 1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. emelet címen vagy a benko.livia@dimsz.hu e-mail címen. Az adatok feldolgozását a Multicom Contact Kft. (Cím: H-1121 Budapest, Zsigmondy Vilmos u. 8/b.) végzi.

Kérdése van?


Kiemelt témák
Nevem:
Email címem:
Tájékoztatjuk, hogy elküldött üzenetét és megadott adatait kizárólag abból a célból kezeljük, hogy üzenetét meg tudjuk válaszolni a későbbiek folyamán. Az adatok kezelője a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség. (1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. em.). Bármikor kérhet tájékoztatást a személyes adatai kezeléséről, vagy kérheti azok törölését, helyesbítését az alábbi címeken: 1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. emelet címen vagy a belai.krisztina@dimsz.hu e-mail címen. Az adatok feldolgozását a Multicom Contact Kft. (Cím: H-1121 Budapest, Zsigmondy Vilmos u. 8/b.) végzi.

TÁMOGATÓK:


ALAPÍTÓK:


EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREK:


MÉDIA PARTNEREK:


HATÓSÁGI PARTNEREK, EGYÜTTMŰKÖDŐ SZAKMAI SZERVEZETEK:

BÖNGÉSSZEN A CÍMKÉK KÖZÖTT!

  GVH  adathalász  adatkezelés  adatvédelem  bírság  bűntetés  csalás  csalók  direkt és interaktív marketing szövetség  facebook  fogyasztó  nyereményjáték  online vásárlás  promóció  spam  személyes adatok  tisztelt vásárló program  webshop  átverés 

Minden jog fenntartva! 2013 Tisztelt Vásárló Program

Köszönjük a Webrának az oldal elkészítésében
és üzemeltetésében nyújtott támogatását.