Főoldal
(+36/1) 766-4554
(munkanapokon 9-17 óra között)
SPAM
Kezdőlap / Újdonságok
Veszélyben a Vatera-felhasználók adatai

tvp_vatera

 
Szerző:DIMSZ - 2014-04-30 12:37:00

Az adathalászatban utazó csalók egy újabb trükköt találtak ki, hogy hozzáférjenek személyes adatainkhoz. Ezúttal a Vatera felhasználói érezhetik magukat fenyegetve. Amennyiben a gyanútlan felhasználó mégis megadja az adatait, egy hasonló internetes bűncselekmény áldozatává válhat.

Több forrásból is olyan információ érkezett a Vaterához, hogy illetéktelenek kísérletet tehetnek a felhasználói fiókok feltörésére. A cég szerint érdemes vigyázni.

A csalók módszerének alapja, hogy vásárlást követően ajánlatot tesznek a fiók megvásárlására (jellemzően több százezer forintos vételárat felkínálva), majd ha elutasító választ kapnak, akkor fiókfeltöréssel fenyegetik meg a felhasználónév tulajdonosát. Ezt követően nem sokkal a Vatera Biztonsági Csoportja nevében olyan hamis üzenetet küldenek, amelyben azt kérik, hogy az érintett felhasználó a levelükben javasolt jelszavak valamelyikére változtassa meg a fiók jelszavát.

A Vatera üzemeltetői azt kérik, senki ne dőljön be a trükknek, és ha találkozik vele, jelezze azt a Vatera ügyfélszolgálatának.A cikket a hvg.hu beleegyezésével közöltük. Amennyiben ehhez hasonló spammel találkozik, feltétlenül jelezze a Spam-bejelentés menüpont alatt, hogy a tiszteltvasarlo.hu oldal látogatói értesülhessenek az esetleges átverésekről.


Forrás: hvg.hu 

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

TOVÁBBI KÉRDÉSEK


Amennyiben további kérdése van, melyre nem kapott választ a Gyakori kérdések vagy a Jogszabályok menüpontban, kérjük, írja meg nekünk, vagy hívjon bennünket és igyekszünk mielőbb megválaszolni.

EGYÜTTMŰKÖDÉSA DIMSZ Email Marketing Tagozata üdvözli a Tisztelt Vásárló Program létrejöttét és tagjai magukra nézve kötelezőnek tekintik a program alapelveit, vállalva, hogy tevékenységüket ezen elvek mentén folytatják.

HÍRLEVÉL


Amennyiben szeretne további tájékoztatást kapni a Tisztelt Vásárló Programról, kérjük, iratkozzon fel hírlevelünkre!


Tájékoztatjuk, hogy adatait kizárólag abból a célból kezeljük, hogy hírlevelünket elküldjünk az Ön részére. Az adatok kezelője a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség. (1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. em.). Bármikor kérhet tájékoztatást a személyes adatai kezeléséről, vagy kérheti azok törölését, helyesbítését az alábbi címeken: 1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. emelet címen vagy a benko.livia@dimsz.hu e-mail címen. Az adatok feldolgozását a Multicom Contact Kft. (Cím: H-1121 Budapest, Zsigmondy Vilmos u. 8/b.) végzi.

Kérdése van?


Újdonságok
Nevem:
Email címem:
Tájékoztatjuk, hogy elküldött üzenetét és megadott adatait kizárólag abból a célból kezeljük, hogy üzenetét meg tudjuk válaszolni a későbbiek folyamán. Az adatok kezelője a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség. (1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. em.). Bármikor kérhet tájékoztatást a személyes adatai kezeléséről, vagy kérheti azok törölését, helyesbítését az alábbi címeken: 1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. emelet címen vagy a belai.krisztina@dimsz.hu e-mail címen. Az adatok feldolgozását a Multicom Contact Kft. (Cím: H-1121 Budapest, Zsigmondy Vilmos u. 8/b.) végzi.

TÁMOGATÓK:


ALAPÍTÓK:


EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREK:


MÉDIA PARTNEREK:


HATÓSÁGI PARTNEREK, EGYÜTTMŰKÖDŐ SZAKMAI SZERVEZETEK:

BÖNGÉSSZEN A CÍMKÉK KÖZÖTT!

  GVH  adathalász  adatkezelés  adatvédelem  bírság  bűntetés  csalás  csalók  direkt és interaktív marketing szövetség  facebook  fogyasztó  nyereményjáték  online vásárlás  promóció  spam  személyes adatok  tisztelt vásárló program  webshop  átverés 

Minden jog fenntartva! 2013 Tisztelt Vásárló Program

Köszönjük a Webrának az oldal elkészítésében
és üzemeltetésében nyújtott támogatását.