Főoldal
(+36/1) 766-4554
(munkanapokon 9-17 óra között)
SPAM
Kezdőlap / Újdonságok
Vásárlói kisokos - útmutató a karácsonyi ajándékok cseréjéhez

sale_200x130

 
Szerző:DIMSZ - 2015-01-06 11:45:00

A Magyar Áruküldők Egyesülete, valamint a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség Áruküldő tagozata infografikán foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat, melyekre internetes vagy katalógusból történő árurendelés esetén érdemes figyelni. Az elállási jog mellett a kereskedő tájékoztatási kötelezettségére, termék- és kellékszavatosságra, a jótállásra és a jogorvoslatokra terjed ki az anyag.

Az összeállítás közérthető nyelvezettel, kérdés-felelet formájában könnyen „fogyaszthatóan” mutatja be a legfontosabb jogszabályokat és a fogyasztói igényérvényesítés különféle fórumait.

Az utóbbi években – így idén is – a karácsony előtti vásárlási időszakban egyre népszerűbbé válik az ajándékokat online beszerezni, tehát valamelyik internetes áruházban megrendelni. Ehhez kapcsolódóan az egyik legfontosabb jogszabály, amelyet az anyag szerkesztői a vásárlók figyelmébe ajánlanak egy friss, idén júniusban hatályba lépett jogszabály, amely az eddigi 8 napos „pénzvisszafizetési kötelezettség” időtartamát 14 napra hosszabbította. Ez tehát azt jelenti, hogy a fogyasztó a termék átvételétől számított 14 napon belül jogosult a szerződéstől indokolás nélkül elállni, a termék visszajuttatása esetén az eladó pedig köteles visszaadni a vételárat. Fontos tudni azt is, amelyet a vásárlók nem mindig szoktak figyelembe venni, hogy a jogszabály úgy rendelkezik, hogy az elállás jogával csak akkor élhet a vásárló, ha a terméket mint fogyasztó (tehát magánszemély) és nem mint cég vásárolta. Ha a fogyasztó cég nevében vagy üzleti tevékenysége keretében vásárolt, az elállási jog nem illeti meg.

A grafikusan szerkesztett dokumentum bemutatja a fogyasztói kereskedelem viszonylag hosszabb ideje változatlan formában érvényes egyéb jogszabályait is, különös hangsúlyt fektetve a határidőkre, illetve az egyes határidőkhöz kapcsolódó, a kereskedők által is sokszor felületesen ismert jogok és kötelezettségek részleteire.

Kacsóh Gergely, a Magyar Áruküldők Egyesület elnöke szerint hiánypótló anyag született, amely nagy segítségére lehet úgy a vásárlóközönségnek, mint a számban és forgalmát tekintve is egyre gyarapodó áruküldő kereskedői ágazatban működőknek. 

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

TOVÁBBI KÉRDÉSEK


Amennyiben további kérdése van, melyre nem kapott választ a Gyakori kérdések vagy a Jogszabályok menüpontban, kérjük, írja meg nekünk, vagy hívjon bennünket és igyekszünk mielőbb megválaszolni.

EGYÜTTMŰKÖDÉSA DIMSZ Email Marketing Tagozata üdvözli a Tisztelt Vásárló Program létrejöttét és tagjai magukra nézve kötelezőnek tekintik a program alapelveit, vállalva, hogy tevékenységüket ezen elvek mentén folytatják.

HÍRLEVÉL


Amennyiben szeretne további tájékoztatást kapni a Tisztelt Vásárló Programról, kérjük, iratkozzon fel hírlevelünkre!


Tájékoztatjuk, hogy adatait kizárólag abból a célból kezeljük, hogy hírlevelünket elküldjünk az Ön részére. Az adatok kezelője a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség. (1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. em.). Bármikor kérhet tájékoztatást a személyes adatai kezeléséről, vagy kérheti azok törölését, helyesbítését az alábbi címeken: 1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. emelet címen vagy a benko.livia@dimsz.hu e-mail címen. Az adatok feldolgozását a Multicom Contact Kft. (Cím: H-1121 Budapest, Zsigmondy Vilmos u. 8/b.) végzi.

Kérdése van?


Újdonságok
Nevem:
Email címem:
Tájékoztatjuk, hogy elküldött üzenetét és megadott adatait kizárólag abból a célból kezeljük, hogy üzenetét meg tudjuk válaszolni a későbbiek folyamán. Az adatok kezelője a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség. (1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. em.). Bármikor kérhet tájékoztatást a személyes adatai kezeléséről, vagy kérheti azok törölését, helyesbítését az alábbi címeken: 1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. emelet címen vagy a belai.krisztina@dimsz.hu e-mail címen. Az adatok feldolgozását a Multicom Contact Kft. (Cím: H-1121 Budapest, Zsigmondy Vilmos u. 8/b.) végzi.

TÁMOGATÓK:


ALAPÍTÓK:


EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREK:


MÉDIA PARTNEREK:


HATÓSÁGI PARTNEREK, EGYÜTTMŰKÖDŐ SZAKMAI SZERVEZETEK:

BÖNGÉSSZEN A CÍMKÉK KÖZÖTT!

  GVH  adathalász  adatkezelés  adatvédelem  bírság  bűntetés  csalás  csalók  direkt és interaktív marketing szövetség  facebook  fogyasztó  nyereményjáték  online vásárlás  promóció  spam  személyes adatok  tisztelt vásárló program  webshop  átverés 

Minden jog fenntartva! 2013 Tisztelt Vásárló Program

Köszönjük a Webrának az oldal elkészítésében
és üzemeltetésében nyújtott támogatását.