Főoldal
(+36/1) 766-4554
(munkanapokon 9-17 óra között)
SPAM
Kezdőlap / Újdonságok
Sajtószemle: Közel 8 millió forint bírságot szabott ki a NAIH

tvp_question

 
Szerző:DIMSZ - 2013-07-04 11:23:00

Az adatvedelmiszakerto.hu oldal ismerteti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság többek között egy nyereményjátékkal kapcsolatban kiszabott bírság részleteit ismerteti.

A bírság "érdekessége", hogy számtalan olyan pontot tartalmaz, amire fel szoktuk hívni itt a blogban a figyelmet, hogy résztvevőként érdemes figyelni rájuk, ezek többek között:

  • nem volt megfelelő tájékoztatás az adatkezelés részleteiről,
  • a szabályzatot az “Egy kis segítség” elnevezésű linkre kattintva lehetett csak elérni - ahelyett, hogy egyértelműen adatvédelmi nyilatkozat vagy adatvédelmi tájékoztató megnevezést kapott volna,
  • a tájékoztató nehezen követhető, átláthatatlan volt,
  • az adatkezelők nem kerültek egyértelműen megjelölésre,
  • az érintettek által nem ismert (nem megismerhető) üzleti megállapodásra hivatkozik a tájékoztatás,
  • hiányos a tájékoztatás a jogok vonatkozásában is,
  • a direkt marketing célú adatkezelés nem lett kiemelve,
  • nem volt check box a hírlevél fogadásához való hozzájárulásra, hanem automatikus volt, és legvégül
  • nem volt lehetőség a direkt marketing hozzájárulás visszavonására sem.

Valljuk meg, elég "tisztességes" lista. Biztos valami kezdő vállalkozó próbált alulinformáltan összedobni valamit, gondolnánk - a rossz hír azonban, hogy nem erről van szó, hanem az egyik legismertebb női hetilap weboldalán volt ez a játék a fenti problémákkal. Szóval résztvevőként legyünk körültekintőek, és tényleg csak akkor adjuk meg adatainkat promóciós játékok során, ha nem csak a szervezőt tartjuk hitelesnek, megbízhatónak, hanem a konkrét játék feltételei is rendben lévőnek tűnnek. 

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

TOVÁBBI KÉRDÉSEK


Amennyiben további kérdése van, melyre nem kapott választ a Gyakori kérdések vagy a Jogszabályok menüpontban, kérjük, írja meg nekünk, vagy hívjon bennünket és igyekszünk mielőbb megválaszolni.

EGYÜTTMŰKÖDÉSA DIMSZ Email Marketing Tagozata üdvözli a Tisztelt Vásárló Program létrejöttét és tagjai magukra nézve kötelezőnek tekintik a program alapelveit, vállalva, hogy tevékenységüket ezen elvek mentén folytatják.

HÍRLEVÉL


Amennyiben szeretne további tájékoztatást kapni a Tisztelt Vásárló Programról, kérjük, iratkozzon fel hírlevelünkre!


Tájékoztatjuk, hogy adatait kizárólag abból a célból kezeljük, hogy hírlevelünket elküldjünk az Ön részére. Az adatok kezelője a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség. (1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. em.). Bármikor kérhet tájékoztatást a személyes adatai kezeléséről, vagy kérheti azok törölését, helyesbítését az alábbi címeken: 1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. emelet címen vagy a benko.livia@dimsz.hu e-mail címen. Az adatok feldolgozását a Multicom Contact Kft. (Cím: H-1121 Budapest, Zsigmondy Vilmos u. 8/b.) végzi.

Kérdése van?


Újdonságok
Nevem:
Email címem:
Tájékoztatjuk, hogy elküldött üzenetét és megadott adatait kizárólag abból a célból kezeljük, hogy üzenetét meg tudjuk válaszolni a későbbiek folyamán. Az adatok kezelője a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség. (1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. em.). Bármikor kérhet tájékoztatást a személyes adatai kezeléséről, vagy kérheti azok törölését, helyesbítését az alábbi címeken: 1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. emelet címen vagy a belai.krisztina@dimsz.hu e-mail címen. Az adatok feldolgozását a Multicom Contact Kft. (Cím: H-1121 Budapest, Zsigmondy Vilmos u. 8/b.) végzi.

TÁMOGATÓK:


ALAPÍTÓK:


EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREK:


MÉDIA PARTNEREK:


HATÓSÁGI PARTNEREK, EGYÜTTMŰKÖDŐ SZAKMAI SZERVEZETEK:

BÖNGÉSSZEN A CÍMKÉK KÖZÖTT!

  GVH  adathalász  adatkezelés  adatvédelem  bírság  bűntetés  csalás  csalók  direkt és interaktív marketing szövetség  facebook  fogyasztó  nyereményjáték  online vásárlás  promóció  spam  személyes adatok  tisztelt vásárló program  webshop  átverés 

Minden jog fenntartva! 2013 Tisztelt Vásárló Program

Köszönjük a Webrának az oldal elkészítésében
és üzemeltetésében nyújtott támogatását.