Főoldal
(+36/1) 766-4554
(munkanapokon 9-17 óra között)
SPAM
Kezdőlap / Újdonságok
Mi köze a lakásbiztosításnak az utazáshoz?

tvp_lakasbiztositas

 
Szerző:TVP Admin - 2013-06-14 11:39:00

Biztosítást minden második utazó köt, lakásbiztosítás fronton kicsit jobb a helyzet, de így is majd minden harmadik lakás "védtelen" a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) adatai szerint. Pedig épp betörés szempontból a lakások akkor a legvédtelenebbek, amikor a tulajdonos távol vannak, ezt senki se kérdőjelezi meg.

Persze nem csak betörés miatt kell lakásbiztosítást kötni, azonban az utazás jó alkalom lehet arra, hogy átgondoljuk, van-e lakásbiztosításunk, és az mi ellen, és valóban megfelelően véd-e (és azzal sem árt tisztában lennünk, hogy mi az, amit nem fed le a biztosítás).A megfelelő az azt jelenti, hogy ha kárunk keletkezik, akkor azt minél teljesebb mértékben megfizesse a biztosító. Ehhez többek között arra is szükség van, és erről sokan megfeledkeznek, hogy az ingóságok értékének megfelelő biztosítással rendelkezzünk, és az ingóságok "listázva" legyenek. Sőt, ha a biztosítónk a biztosítás szerint ez utóbbit írásban kéri, akkor arról se feledkezzünk meg. Gyakori hiba, hogy a lakásbiztosítás megkötésekor ugyan kiszámolunk egy elvi ingóság értéket, de megfeledkezünk arról, hogy az évek alatt vásárolt új tárgyak értékét az már nem fedezi. Másik probléma, hogy hiába "gazdagodtunk" pl. egy nagyobb értékű műszaki eszközzel, ha nincs róla számlánk, és a biztosítónak se jeleztük előre, hogy van nálunk ilyen, akkor nehéz lesz érvényesíteni, ha egy betörés során lába kél.


Arra is érdemes odafigyelni, hogy milyen védelmi eszközöket (zárakat, riasztót) ír elő a biztosításunk, hiába ugyanis a megkötött biztosítás, ha kiderül, hogy nem az abban előírt módon védtük lakásunkat (mert menet közben tönkrement a riasztó, vagy bár a biztosítás megkötésekor vállaltuk, de mégse cseréltettük le a zárat megfelelőre).


Hiába van azonban biztosításunk, betörés ellen az önmagában nem véd meg. Ahogy utazásnál, nyaralásnál is a lopások megelőzésére érdemes törekedni, nem pedig az utazási biztosítás nyújtotta kártérítésben bízva szabad prédaként magára hagyni a csomagunkat a tengerparti strandon, úgy a lakásunk, házunk távollétünk alatti "védtelenségét" is érdemes csökkenteni. Ehhez pár elővigyázatossági lépést érdemes megtenni. Az egyik ilyen, amire sokan nem gondolnak, hogy a közösségi oldalakon kiírt "nyaralni mentem" üzenetek (vagy a megosztott nyaralási fotók) nem minden esetben csak az ismerősöket tájékoztatják távollétünkről. De a sarki kisboltban sem kell mindenkit előre tájékoztatni az elutazásunkról.


Azonban legyenek olyanok is, akik tudnak róla, hogy elutazunk (a szomszéd pl. mindenképp, és tudja a telefonszámunkat is, ha olyasmi történik, amiről azonnal értesítenie érdemes bennünket), sőt, legyen egy olyan családtag vagy ismerős, akinek kulcsa is van a lakásunkhoz. Ez azért is hasznos, mert így alkalmanként, míg távol vagyunk, benézhet hozzánk, így nem teljesen kihaltnak tűnik a "terep", másrészt ha épp nyaralás alatt történik pl. csőtörés, akkor ha azonnali ügyintézést igényel valami a lakáson belül, akkor azt meg tudja tenni (pl. vízóra lezárása).


Ezenkívül pedig olyan apróságokat se feledjünk elutazás előtt, hogy a műszaki eszközöket áramtalanítsuk (húzzuk ki az áramból, ne csak kikapcsoljuk őket), és minden ajtót-ablakot zárjunk be alaposan (tetőtéri ablakok tudnak kellemetlen meglepetésekkel szolgálni), így míg élvezzük az utazást, egy nagyobb vihar is kevésbé tud nekünk felesleges kárt okozni.


Akár most kötünk lakásbiztosítást, akár meglévő biztosításunkat akarjuk esetleg módosítani, érdemes egyszer időt szánni a Mabisz Lakásbiztosítási útmutatójának áttanulmányozására is - a 29 oldal elsőre ijesztően hosszúnak tűnhet, de egy jól kiválasztott lakásbiztosítási konstrukció később "meghálálja" magát. 

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

TOVÁBBI KÉRDÉSEK


Amennyiben további kérdése van, melyre nem kapott választ a Gyakori kérdések vagy a Jogszabályok menüpontban, kérjük, írja meg nekünk, vagy hívjon bennünket és igyekszünk mielőbb megválaszolni.

EGYÜTTMŰKÖDÉSA DIMSZ Email Marketing Tagozata üdvözli a Tisztelt Vásárló Program létrejöttét és tagjai magukra nézve kötelezőnek tekintik a program alapelveit, vállalva, hogy tevékenységüket ezen elvek mentén folytatják.

HÍRLEVÉL


Amennyiben szeretne további tájékoztatást kapni a Tisztelt Vásárló Programról, kérjük, iratkozzon fel hírlevelünkre!


Tájékoztatjuk, hogy adatait kizárólag abból a célból kezeljük, hogy hírlevelünket elküldjünk az Ön részére. Az adatok kezelője a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség. (1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. em.). Bármikor kérhet tájékoztatást a személyes adatai kezeléséről, vagy kérheti azok törölését, helyesbítését az alábbi címeken: 1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. emelet címen vagy a benko.livia@dimsz.hu e-mail címen. Az adatok feldolgozását a Multicom Contact Kft. (Cím: H-1121 Budapest, Zsigmondy Vilmos u. 8/b.) végzi.

Kérdése van?


Újdonságok
Nevem:
Email címem:
Tájékoztatjuk, hogy elküldött üzenetét és megadott adatait kizárólag abból a célból kezeljük, hogy üzenetét meg tudjuk válaszolni a későbbiek folyamán. Az adatok kezelője a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség. (1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. em.). Bármikor kérhet tájékoztatást a személyes adatai kezeléséről, vagy kérheti azok törölését, helyesbítését az alábbi címeken: 1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. emelet címen vagy a belai.krisztina@dimsz.hu e-mail címen. Az adatok feldolgozását a Multicom Contact Kft. (Cím: H-1121 Budapest, Zsigmondy Vilmos u. 8/b.) végzi.

TÁMOGATÓK:


ALAPÍTÓK:


EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREK:


MÉDIA PARTNEREK:


HATÓSÁGI PARTNEREK, EGYÜTTMŰKÖDŐ SZAKMAI SZERVEZETEK:

BÖNGÉSSZEN A CÍMKÉK KÖZÖTT!

  GVH  adathalász  adatkezelés  adatvédelem  bírság  bűntetés  csalás  csalók  direkt és interaktív marketing szövetség  facebook  fogyasztó  nyereményjáték  online vásárlás  promóció  spam  személyes adatok  tisztelt vásárló program  webshop  átverés 

Minden jog fenntartva! 2013 Tisztelt Vásárló Program

Köszönjük a Webrának az oldal elkészítésében
és üzemeltetésében nyújtott támogatását.