Főoldal
(+36/1) 766-4554
(munkanapokon 9-17 óra között)
SPAM
Kezdőlap / Újdonságok
Mi az az al-adatfeldolgozó?

aladat

 
Szerző:TVP Admin - 2013-06-12 11:45:00

Eddig volt az adatkezelő és az adatfeldolgozó. Erre most kiderül, hogy hamarosan lesz olyan is, hogy al-adatfeldolgozó. De mi ennek az értelme?

Az eddigi szabályozás azt engedélyezte, hogy az adatkezelő által bekért adatokat az adatkezelő megbízásából egy másik személy vagy cég feldolgozza. Érthető, hisz nem várható el, hogy minden adatkezelőnek legyen kapacitása és szaktudása adatfeldolgozói munkára - sok esetben nincs is ennek értelme, hisz a legtöbb esetben az adatfeldolgozás nem folyamatos, hanem kampányszerű (pl. promóciós játékok ideje alatt nagy mennyiségű adat érkezik be).


Az adatvédelmi tájékoztatóban vagy adatvédelmi nyilatkozatban minden esetben fel is kellett tüntetni, hogy amennyiben nem az adatkezelő, akkor ki (vagy kik) végzi(k) az adatfeldolgozást. A 2013. július 1-én életbe lépő jogszabályi változás ezen nem változtat, azonban arra lehetőséget ad, hogy az adatfeldolgozó alvállalkozót, azaz al-adatfeldolgozót alkalmazzon az adatfeldolgozás egyes részfeladataira - így nem lesz kötelező már, hogy az adatkezelő szerződjön külön-külön a részfeladatokra, hanem elegendő egy adatkezelővel szerződnie, aki, amennyiben egyes feladatokat nem maga végez, akkor továbbszerződhessen.


Az al-adatfeldolgozó alkalmazhatósága azonban nem jelentheti az adatok szabadabb kezelését, minden esetben az al-adatfeldolgozóra is ugyanazon adatkezelési szabályok vonatkoznak, mint az adatfeldolgozóra - az adatokat megadók pedig az adatvédelmi tájékoztatóból tudhatják meg ezentúl nem csak az adatfeldolgozó, hanem az esetleges al-adatfeldolgozók "kilétét" is. 

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

TOVÁBBI KÉRDÉSEK


Amennyiben további kérdése van, melyre nem kapott választ a Gyakori kérdések vagy a Jogszabályok menüpontban, kérjük, írja meg nekünk, vagy hívjon bennünket és igyekszünk mielőbb megválaszolni.

EGYÜTTMŰKÖDÉSA DIMSZ Email Marketing Tagozata üdvözli a Tisztelt Vásárló Program létrejöttét és tagjai magukra nézve kötelezőnek tekintik a program alapelveit, vállalva, hogy tevékenységüket ezen elvek mentén folytatják.

HÍRLEVÉL


Amennyiben szeretne további tájékoztatást kapni a Tisztelt Vásárló Programról, kérjük, iratkozzon fel hírlevelünkre!


Tájékoztatjuk, hogy adatait kizárólag abból a célból kezeljük, hogy hírlevelünket elküldjünk az Ön részére. Az adatok kezelője a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség. (1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. em.). Bármikor kérhet tájékoztatást a személyes adatai kezeléséről, vagy kérheti azok törölését, helyesbítését az alábbi címeken: 1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. emelet címen vagy a benko.livia@dimsz.hu e-mail címen. Az adatok feldolgozását a Multicom Contact Kft. (Cím: H-1121 Budapest, Zsigmondy Vilmos u. 8/b.) végzi.

Kérdése van?


Újdonságok
Nevem:
Email címem:
Tájékoztatjuk, hogy elküldött üzenetét és megadott adatait kizárólag abból a célból kezeljük, hogy üzenetét meg tudjuk válaszolni a későbbiek folyamán. Az adatok kezelője a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség. (1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. em.). Bármikor kérhet tájékoztatást a személyes adatai kezeléséről, vagy kérheti azok törölését, helyesbítését az alábbi címeken: 1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. emelet címen vagy a belai.krisztina@dimsz.hu e-mail címen. Az adatok feldolgozását a Multicom Contact Kft. (Cím: H-1121 Budapest, Zsigmondy Vilmos u. 8/b.) végzi.

TÁMOGATÓK:


ALAPÍTÓK:


EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREK:


MÉDIA PARTNEREK:


HATÓSÁGI PARTNEREK, EGYÜTTMŰKÖDŐ SZAKMAI SZERVEZETEK:

BÖNGÉSSZEN A CÍMKÉK KÖZÖTT!

  GVH  adathalász  adatkezelés  adatvédelem  bírság  bűntetés  csalás  csalók  direkt és interaktív marketing szövetség  facebook  fogyasztó  nyereményjáték  online vásárlás  promóció  spam  személyes adatok  tisztelt vásárló program  webshop  átverés 

Minden jog fenntartva! 2013 Tisztelt Vásárló Program

Köszönjük a Webrának az oldal elkészítésében
és üzemeltetésében nyújtott támogatását.