Főoldal
(+36/1) 766-4554
(munkanapokon 9-17 óra között)
SPAM
Kezdőlap / Újdonságok
Feliratok a kozmetikai termékeken - mire figyeljünk?

tvp_kozmetika

 
Szerző:TVP Admin - 2013-07-30 13:40:00

2013. július 11-től több új szabály is életbe lépett, amely a kozmetikai termékekre vonatkozik - azaz többek között sminktermékekre, parfümökre vagy borotválkozás utáni arcvizekre, továbbá a fogyasztók egészsége és jó közérzete szempontjából elengedhetetlen termékekre is, mint például a napvédőkre, a fogkrémekre és a tisztítószerekre is. Van persze egzakt definíció is: "kozmetikai termék minden olyan anyag vagy anyagkeverék, amely azt a célt szolgálja, hogy az emberi test különböző külső részeivel (hámréteg, haj, körmök stb.) vagy a fogakkal és a szájüreg nyálkahártyájával érintkezésbe kerüljön, kizárólag vagy elsősorban azok tisztítása, illatosítása, kinézetük megváltoztatása, védelme, megfelelő állapotban tartása céljából, vagy a testszag megszüntetése érdekében".

A változás egyik fontos eleme, hogy ezen termékek árusításához már nem kell úgynevezett OÉTI-engedély, azaz OÉTI-engedélyszámot már ne keressünk rajtunk - mivel ezen termékeket ezentúl a kozmetikai termékek bejelentésére szolgáló uniós portálon (azaz a CPNP-n) keresztül kell megtennie a gyártóknak. Ha ez megtörtént és amennyiben az adott termékek megfelelnek az EU-s előírásoknak, akkor minden EU-s országban forgalmazhatóvá válik az adott termék - egységes elvárásoknak megfelelve.


A mindennapokban talán fontosabb ennél, hogy ezen termékek feliratozási szabálya is megváltozik, ami a vásárlás során kicsit sem mellékes. Mit nézzünk, mire figyeljünk hát a boltban a dobozokon?


A minimális minőség megőrzési időt minden terméken fel kell például tüntetni: ezt az időt egy homokórára hasonlító jellel kell jelölni vagy a felhasználható szónak kell a dátum előtt szerepelnie.


Persze mindig vannak kivételek, így például ha több mint 30 hónapig eláll a termék (fogkrémeknél, mosószereknél ez nem ritka), akkor egy másik jelet kell keresni, egy nyitott tetejű dobozt, amely mellett az szerepel hónapokban, hogy felnyitás után meddig áll ell a termék.


Jó tudni: a termék összetevőinek listáját (amelyet az INCI vagy ingredients feliratnál keressünk) - szemben az egyéb feliratozással - elegendő csak a csomagoláson feltüntetni - emiatt fontos, hogy az első pár használatig tartsuk meg a termék csomagolását, mert lehet, hogy magán a dobozon vagy flakonon nem lesz összetevőlista, ami egy allergiás reakció esetén megnehezíti az allergén esetleges beazonosítását. 

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

TOVÁBBI KÉRDÉSEK


Amennyiben további kérdése van, melyre nem kapott választ a Gyakori kérdések vagy a Jogszabályok menüpontban, kérjük, írja meg nekünk, vagy hívjon bennünket és igyekszünk mielőbb megválaszolni.

EGYÜTTMŰKÖDÉSA DIMSZ Email Marketing Tagozata üdvözli a Tisztelt Vásárló Program létrejöttét és tagjai magukra nézve kötelezőnek tekintik a program alapelveit, vállalva, hogy tevékenységüket ezen elvek mentén folytatják.

HÍRLEVÉL


Amennyiben szeretne további tájékoztatást kapni a Tisztelt Vásárló Programról, kérjük, iratkozzon fel hírlevelünkre!


Tájékoztatjuk, hogy adatait kizárólag abból a célból kezeljük, hogy hírlevelünket elküldjünk az Ön részére. Az adatok kezelője a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség. (1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. em.). Bármikor kérhet tájékoztatást a személyes adatai kezeléséről, vagy kérheti azok törölését, helyesbítését az alábbi címeken: 1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. emelet címen vagy a benko.livia@dimsz.hu e-mail címen. Az adatok feldolgozását a Multicom Contact Kft. (Cím: H-1121 Budapest, Zsigmondy Vilmos u. 8/b.) végzi.

Kérdése van?


Újdonságok
Nevem:
Email címem:
Tájékoztatjuk, hogy elküldött üzenetét és megadott adatait kizárólag abból a célból kezeljük, hogy üzenetét meg tudjuk válaszolni a későbbiek folyamán. Az adatok kezelője a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség. (1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. em.). Bármikor kérhet tájékoztatást a személyes adatai kezeléséről, vagy kérheti azok törölését, helyesbítését az alábbi címeken: 1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. emelet címen vagy a belai.krisztina@dimsz.hu e-mail címen. Az adatok feldolgozását a Multicom Contact Kft. (Cím: H-1121 Budapest, Zsigmondy Vilmos u. 8/b.) végzi.

TÁMOGATÓK:


ALAPÍTÓK:


EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREK:


MÉDIA PARTNEREK:


HATÓSÁGI PARTNEREK, EGYÜTTMŰKÖDŐ SZAKMAI SZERVEZETEK:

BÖNGÉSSZEN A CÍMKÉK KÖZÖTT!

  GVH  adathalász  adatkezelés  adatvédelem  bírság  bűntetés  csalás  csalók  direkt és interaktív marketing szövetség  facebook  fogyasztó  nyereményjáték  online vásárlás  promóció  spam  személyes adatok  tisztelt vásárló program  webshop  átverés 

Minden jog fenntartva! 2013 Tisztelt Vásárló Program

Köszönjük a Webrának az oldal elkészítésében
és üzemeltetésében nyújtott támogatását.