Főoldal
(+36/1) 766-4554
(munkanapokon 9-17 óra között)
SPAM
Kezdőlap / Újdonságok
Digitális átállás az ország egyik felén - és még mobil app is van hozzá

tvp_digitalis2

 
Szerző:TVP Admin - 2013-07-19 13:47:00

Napok vannak már csak hátra a digitális átállás egyik nagy lépcsőjéig: e hónap végén az ország egyik felén (a térképen világossal jelzett területen) lekapcsolják az analóg televízióadókat. Mit is jelent ez, és kit érint ezeken a területeken?

Nem mindenkit, ezt fontos tudni, de akit igen, annak mielőbb van tennivalója. Aki előfizetésesen tévézik (legyen az kábeltévé, műholdas előfizetés vagy IP-televízió), azt ez nagy valószínűséggel nem érinti - azonban érdemes végiggondolni minden eshetőséget, és nem csak magunkra, hanem a nagyi (vagy az idősebb szomszéd) tévézési módját is számba venni, hátha neki meg segítségre van szüksége.


Gondoljuk át, hogy a lakásunkban, nyaralónkban, vagy bárhol, ahol előfordulunk, és szoktunk tévézni, ott melyik tévékészüléken milyen csatornák érhetőek el - sokszor bár van kábeltévé-előfizetése a családnak, de a kisszobában lévő tévé pl. nincs a kábelre kötve, vagy könnyen elfeledkezünk arról, hogy a hétvégi házban lévő kiszuperált televízión azért szeretjük nézni a kicsit hangyás képet is, ha épp foci-vb van. A legegyszerűbben úgy ismerhető fel, hogy érintettek vagyunk, hogy ellenőrizzük, hogy az általunk használt tévéken milyen csatornák foghatóak: ha ez az m1, az RTL Klub és a tv2 (esetleg valami helyi csatorna), és itt kifújt a választék, akkor van tennivalónk, ugyanis a digitális átállás után ezeken a tévéken nemhogy három, de egy csatorna műsora lesz fogható.


Ha találtunk ilyen készüléket, akkor valamit lépni kell, ha nem porfogónak akarjuk az(oka)t a jövőben használni. Jó tudni: nem kell új tévét venni, még ha sok reklám ezt is sugallja, azonban egy úgynevezett set-top-boxra és antennabeállításra (esetleg még egy új antennára) mindenképp szükségünk lesz - de az is megoldás lehet, ha a meglévő televízió-előfizetésünket kiterjesztjük ezekre a készülékek. Ha házilagos antennabeállításra vetemedünk (nem ördöngösség:), akkor okostelefon tulajdonosok mindenképp töltsék le ezt a "antennatájoló" mobilalkalmazást - ezzel az eszközzel elég jó hatékonysággal tudjuk majd megfelelően irányba állítani az antennát.


A pontos tennivalókhoz két forrást ajánlunk elsődlegesen: az NMHH Digitális átállással kapcsolatos honlapját a www.digitalisatallas.hu címen, illetve a MinDig Tv kicsit talán lazább hangvételű, de szakmailag szintén korrekt oldalát az, az atallas.hu-t.Bár (ez utóbbi Rózsa György-fanoknak egyébként is kötelező:) 

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

TOVÁBBI KÉRDÉSEK


Amennyiben további kérdése van, melyre nem kapott választ a Gyakori kérdések vagy a Jogszabályok menüpontban, kérjük, írja meg nekünk, vagy hívjon bennünket és igyekszünk mielőbb megválaszolni.

EGYÜTTMŰKÖDÉSA DIMSZ Email Marketing Tagozata üdvözli a Tisztelt Vásárló Program létrejöttét és tagjai magukra nézve kötelezőnek tekintik a program alapelveit, vállalva, hogy tevékenységüket ezen elvek mentén folytatják.

HÍRLEVÉL


Amennyiben szeretne további tájékoztatást kapni a Tisztelt Vásárló Programról, kérjük, iratkozzon fel hírlevelünkre!


Tájékoztatjuk, hogy adatait kizárólag abból a célból kezeljük, hogy hírlevelünket elküldjünk az Ön részére. Az adatok kezelője a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség. (1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. em.). Bármikor kérhet tájékoztatást a személyes adatai kezeléséről, vagy kérheti azok törölését, helyesbítését az alábbi címeken: 1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. emelet címen vagy a benko.livia@dimsz.hu e-mail címen. Az adatok feldolgozását a Multicom Contact Kft. (Cím: H-1121 Budapest, Zsigmondy Vilmos u. 8/b.) végzi.

Kérdése van?


Újdonságok
Nevem:
Email címem:
Tájékoztatjuk, hogy elküldött üzenetét és megadott adatait kizárólag abból a célból kezeljük, hogy üzenetét meg tudjuk válaszolni a későbbiek folyamán. Az adatok kezelője a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség. (1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. em.). Bármikor kérhet tájékoztatást a személyes adatai kezeléséről, vagy kérheti azok törölését, helyesbítését az alábbi címeken: 1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. emelet címen vagy a belai.krisztina@dimsz.hu e-mail címen. Az adatok feldolgozását a Multicom Contact Kft. (Cím: H-1121 Budapest, Zsigmondy Vilmos u. 8/b.) végzi.

TÁMOGATÓK:


ALAPÍTÓK:


EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREK:


MÉDIA PARTNEREK:


HATÓSÁGI PARTNEREK, EGYÜTTMŰKÖDŐ SZAKMAI SZERVEZETEK:

BÖNGÉSSZEN A CÍMKÉK KÖZÖTT!

  GVH  adathalász  adatkezelés  adatvédelem  bírság  bűntetés  csalás  csalók  direkt és interaktív marketing szövetség  facebook  fogyasztó  nyereményjáték  online vásárlás  promóció  spam  személyes adatok  tisztelt vásárló program  webshop  átverés 

Minden jog fenntartva! 2013 Tisztelt Vásárló Program

Köszönjük a Webrának az oldal elkészítésében
és üzemeltetésében nyújtott támogatását.