Főoldal
(+36/1) 766-4554
(munkanapokon 9-17 óra között)
SPAM
Kezdőlap / Újdonságok
A 3 legfontosabb tudnivaló a telefonos marketing megkeresésekkel kapcsolatban
tvp_mobile 
Szerző:DIMSZ - 2014-08-28 10:51:00

Megint csörög a telefonod. Megint rád akarnak sózni valamit. Eleged van. Hogy mit tehetsz? Most eláruljuk! A life.hu oldal hasznos tippeket ad a marketinges hívásokkal kapcsolatban.


1. Telefonos szerződéskötés előtt tudatosan gondold végig, hogy a saját telefonszámodon milyen reklám, vagy egyéb marketing célú megkereséseket szeretnél fogadni.


2. Fontos, hogy telefonos előfizetések esetén szerződéskötéskor, vagy utána az előfizetés fennállása alatt kell kifejezetten jelezni, ha nem kívánsz reklám vagy egyéb marketing célú hívásos megkeresést fogadni. A tiltást követően a magánszemély reklám célból nem kereshető. Amennyiben a fogyasztó meggondolja magát, a letiltás bármikor feltétel nélkül visszavonható.

3. A telefonos megkeresésekkel, vagyis a telemarketinggel ellentétben, az egyéb úton történő direkt marketinges megkeresések esetén a magánszemélyeket jogszerűen üzletszerzési célból csak akkor lehet felkeresni, ha ehhez korábban kifejezetten és egyértelműen hozzájárultak, és csak azok a cégek kereshetik meg ily módon, akik javára a hozzájáruló nyilatkozatot adták. A telemarketingen belül a korábban említett direkt marketing szabályok vonatkoznak az emberi beavatkozás nélküli, automatizált hívórendszer vagy előfizetői kapcsolat létrehozására szolgáló más automatizált eszközök esetén (automata hívóhangok). Ezek az előfizető tekintetében csak akkor alkalmazhatók közvetlen üzletszerzés, tájékoztatás, közvélemény- és piackutatás céljára, ha ehhez az előfizető előzetesen hozzájárult.


A Direkt és Interaktív Marketing Szövetség Etikai Kódexében összegyűjtött néhány hasznos tudnivalót, mellyel nem egyedül a cégek önszabályozását segítheti, hanem a fogyasztóknak is információkat ad arról, hogy milyen jogaik vannak, mikor érdemes panasszal élni.
A cikk-sorozat jogi partnere a Dr. Hatházi Vera Ügyvédi Iroda. A fogyasztókat érintő szabályokról Direkt és Interaktív Marketing Szövetség Tisztelt Vásárló Program weboldalán találsz.

Cikk forrása: www.life.hu 

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

TOVÁBBI KÉRDÉSEK


Amennyiben további kérdése van, melyre nem kapott választ a Gyakori kérdések vagy a Jogszabályok menüpontban, kérjük, írja meg nekünk, vagy hívjon bennünket és igyekszünk mielőbb megválaszolni.

EGYÜTTMŰKÖDÉSA DIMSZ Email Marketing Tagozata üdvözli a Tisztelt Vásárló Program létrejöttét és tagjai magukra nézve kötelezőnek tekintik a program alapelveit, vállalva, hogy tevékenységüket ezen elvek mentén folytatják.

HÍRLEVÉL


Amennyiben szeretne további tájékoztatást kapni a Tisztelt Vásárló Programról, kérjük, iratkozzon fel hírlevelünkre!


Tájékoztatjuk, hogy adatait kizárólag abból a célból kezeljük, hogy hírlevelünket elküldjünk az Ön részére. Az adatok kezelője a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség. (1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. em.). Bármikor kérhet tájékoztatást a személyes adatai kezeléséről, vagy kérheti azok törölését, helyesbítését az alábbi címeken: 1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. emelet címen vagy a benko.livia@dimsz.hu e-mail címen. Az adatok feldolgozását a Multicom Contact Kft. (Cím: H-1121 Budapest, Zsigmondy Vilmos u. 8/b.) végzi.

Kérdése van?


Újdonságok
Nevem:
Email címem:
Tájékoztatjuk, hogy elküldött üzenetét és megadott adatait kizárólag abból a célból kezeljük, hogy üzenetét meg tudjuk válaszolni a későbbiek folyamán. Az adatok kezelője a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség. (1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. em.). Bármikor kérhet tájékoztatást a személyes adatai kezeléséről, vagy kérheti azok törölését, helyesbítését az alábbi címeken: 1138 Budapest, Madarász Viktor út 47-49. 5. emelet címen vagy a belai.krisztina@dimsz.hu e-mail címen. Az adatok feldolgozását a Multicom Contact Kft. (Cím: H-1121 Budapest, Zsigmondy Vilmos u. 8/b.) végzi.

TÁMOGATÓK:


ALAPÍTÓK:


EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREK:


MÉDIA PARTNEREK:


HATÓSÁGI PARTNEREK, EGYÜTTMŰKÖDŐ SZAKMAI SZERVEZETEK:

BÖNGÉSSZEN A CÍMKÉK KÖZÖTT!

  GVH  adathalász  adatkezelés  adatvédelem  bírság  bűntetés  csalás  csalók  direkt és interaktív marketing szövetség  facebook  fogyasztó  nyereményjáték  online vásárlás  promóció  spam  személyes adatok  tisztelt vásárló program  webshop  átverés 

Minden jog fenntartva! 2013 Tisztelt Vásárló Program

Köszönjük a Webrának az oldal elkészítésében
és üzemeltetésében nyújtott támogatását.